Начало За Забава Театър Женитба с Николай Урумов

Женитба с Николай Урумов

1667

Комедия от Н. В. Гогол

Спектакъл на Драматично-куклен театър “Иван Радоев” – Плевен

режисьор – Николай Урумов
сценография и костюми – Кирил Наумов

Със специалното участие на Николай Урумов /гост/ и актьорите от Плевенския театър:

Дориана Гълъбова
Мариета Калъпова
Сергей Константинов
Петьо Кръстев
Цветелина Кирилова
Мариян Стефанов
Генадий Николов
Анелия Стойнова
Киро Крачунов

Класически, впечатляващ спектакъл с ярки характери, пищни декори и костюми, вълшебна музика, който ще ви накара да се смеете от сърце.

Историята за жениха Иван Кузмич /Николай Урумов/, който иска да вземе Агафя Тихоновна /Дориана Гълъбова/за жена, а тя от своя страна се колебае между неколцина други кандидати, е вечна класика. Тази смешна история, (а тя наистина е толкова смешна, както само гениалният Гогол може да я разкаже), искрено ще ви забавлява със заплетените перипетии около една толкова трудна работа, каквато е женитбата: сватовницата /Мариета Калъпова/ шета и събира кандидати, докарва ги до шестима… бъдещата булка се срамува и се колебае кого да избере… кандидатите си съперничат. Важна роля в цялата суетня е отредена на енергичния и хитър Кочкарьов /Сергей Константинов/, нещастно женен човек, който много иска да задоми приятеля си.

Между Подкалъосин и Агафя нещата като че ли се нареждат, обаче… Омаломощаващият и пречистващ смях продължава до края и зрителят лесно може да пропусне най-важното: всъщност “Женитба” на Гогол е една сериозна пиеса, която разказва за неосъществените мечти на хората.

Един спектакъл с ярки колоритни образи, с богати декори, пищни костюми, красива музика, пресъздаващ приказната атмосфера на руската зима, който ще ви накара да се смеете от сърце.

Постановката ще бъде изнесена в Дома на Културата, Севлиево на 21 февруари, 2017 от 19:00 ч.