Начало Новини Криминална хроника Зам. кметове на Севлиево и Трявна в „черния списък” на Сметната палата

Зам. кметове на Севлиево и Трявна в „черния списък” на Сметната палата

1484

Заместник – кметове на Трявна и Севлиево, съдия, прокурор и заместник – директор на ОДМВР – Габрово не са декларирали пред Сметната палата цялото придобито от тях имущество, сочи справка за несъответствие в декларациите на лица, заемащи висши държавни длъжности, публикувана днес на сайта на Палатата.

Зам. кметът на Севлиево Калина Георгиева не е декларирала, че съпругът ѝ е придобил лек автомобил „Алфа ромео” 147.

Зам.кметицата на Трявна Мария Пенева не е посочила в декларацията си , че съпругът ѝ е придобил дялове в новоучредено дружество „МИНИМА ММ“ ЕООД, гр. Трявна.

Съдията от Районния съд в Габрово Пламен Денев е „забравил“ да декларира, че е придобил 10 ниви (общо 17 дка), 12 пасища (18.2 дка), овощна градина и ливада в габровското село Мичковци. А колегата му от районна прокуратура Дряново Красимир Сариев е изпуснал да декларира доходи на съпругата си от друга стопанска дейност в размер на 3,039 лева.

Бившият вече зам. директор на ОДМВР – Габрово Денислав Донков не е записал в декларацията си, че съпругата му притежава нива с площ 15 дка в с. Царев дол, общ. Тутракан.

От проверените общо 14,261 души с годишни декларации/уведомления има 252 с несъответствия, а от тези с финални и встъпителни декларации (общо 743 души) 71 са с несъответствия, информират от сметната палата.