Начало Спорт Мотокрос Д-р Иван Иванов: Севлиево пак ще е домакин на кръг от световния...

Д-р Иван Иванов: Севлиево пак ще е домакин на кръг от световния шампионат по мотокрос

1581

Това стана ясно по време на пресконференцията след официалното откриване на втория кръг от Европейския шампионат по мотокрос на най-добрата писта в света – Горна Росица в Севлиево.

“Надяваме се да можем да се поздравим отново със състезание от Световния шампионат. Всички знаем, че това трасе е най-дорбото в света и ще е жалко, ако продължава да губи от липсата на домакинство и зрителски интерес”, каза кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов. По време на откриването той пожела на състезателите безаварийно каране, успех и да победят най-добрите.

Президентът на Международната федерация по мотоциклетизъм за Европа Волфганг Сръб благодари на общината за усилията, които полага да поддържа полигона в безупречен вид и шест пъти да печели титлата за най-добро трасе в света. Той изказа и лична благодарност на кмета д-р Иван Иванов за разбирането и подкрепата през годините. “Това е сред факторите България да №1 в мотоциклетизма”, каза още той и пожела на федерацията да успее да се пребори с финансовия недоимък.

Председателят на Организационния комитет Румен Петков също благодари на общината за традиционната подкрепа. Добри думи за организацията каза и президентът на международното жури Николата Олариу.

Независимо от проливния дъжд, вчера се проведоха тренировки и 4 състезателни манша, а днес трудният терен не спря състезателите.