Начало Новини Политика Слово на д-р Иван Иванов – Кмет на Община Севлиево

Слово на д-р Иван Иванов – Кмет на Община Севлиево

3018
д-р Иван Иванов
д-р Иван Иванов

УВважаеми съграждани,

Днешният ден е истински празник на българския дух! 22 септември е символ на силата и общата воля на един народ, преживял векове страдание, подтисничество, несправедливост и загуби, за да премине през катарзиса, който ражда новото бъдеще с Освобождение и Независимост!

Издигането на народното самосъзнание тръгва от зрънцето останала вяра, опира се на саможертвата на стотиците хиляди герои, загинали за Отечеството и се извисява до момента на чиста светлина и истина, когато княз Фердинанд I подписва манифеста за обявяване независимостта на България.

В този миг България прекратява своята финансова и политическа зависимост от външните сили и поема съдбата си с отговорност за следващите 110 години.

Тази 110-та годишнина честваме днес – с чувство на гордост, но и с равносметката, че независимостта не е просто исторически факт, не е моментна масова психоза, обзела преди повече от век цял един народ – тя е състояние на духа, тя е възпитанието, което даваме на децата си, тя е начинът, по който общуваме един с друг… и правим своите избори.

„Робът се бори за свобода, а свободният – за съвършенство!“ И точно тази привилегия имаме ние днес! Пазете вярата си, следвайте чистата истина и ще пребъде България!

Честит Ден на независимостта!

д-р Иван Иванов
Кмет на oбщина Севлиево