Начало Новини История Кметът на Севлиево: Вие сте съвременните апостоли на българския дух, носители на...

Кметът на Севлиево: Вие сте съвременните апостоли на българския дух, носители на родното образование и култура

1400

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов отправи поздравление към съвременните апостоли на българския дух, носители на родното образование и култура, по повод 1 ноември – Ден на народните будители:

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ,
КНИЖОВНИЦИ И ПРОСВЕТИТЕЛИ,

С чувство на дълбоко уважение и гордост, Ви поздравявам по случай 1 ноември – Деня на народните будители. В годишния календар има само две дати, посветени на просветата и културата – 24 май и днешният ден. А това е нещо, което трябва да бъде издигнато в култ, защото благодарение на българските просветители, книжовници и революционери, България е оцеляла през вековете.

Светът, в който живеем, не признава граници, и затова, да запазим нашата национална и културна идентичност е още по-важно, но и трудно. Ето защо, Вие се превръщате в съвременните апостоли на българския дух, носители на родното образование и култура. С много усилия и любов, Вие запазвате традицията, завещана ни от векове и благодарение, на която българските добродетели ще пребъдат.

Пожелавам на всички Вас, отдали живота си на съхранението и опазването на духовността, да запазите жив копнежа по израстването. Не спирайте да будите съзнанието на децата за наследството, което нашите история и традиции носят. Бъдете достойни и горди наследници на българските просветители!

Честит празник!

Д-р Иван Иванов,
кмет на Община Севлиево