Начало Новини Здраве Община Севлиево набира потребители за „Дневен център за възрастни хора с увреждания...

Община Севлиево набира потребители за „Дневен център за възрастни хора с увреждания „Добрина“

1591

Община Севлиево стартира кампания, с цел информация и консултиране на бъдещи потребители на услугата „Дневен център за възрастни с увреждания“. Центърът се финансира по проект „Дневен център за възрастни хора с увреждания „Добрина“ в община Севлиево“, процедура „Активно включване“ по Оперативна програма „Развитие н човешките ресурси“ 2014-2020.

Първата информационна среща се проведе на 19.05.2017 г. с членове на Клуб на хората с  увреждания и общинската организация към Съюза на слепите в България.

Втората информационна среща беше на 26.05.2017г. от 10,00 часа в салон №2 на Културен клуб на пенсионера “Васил Левски”, на която се представиха дейностите за хората с увреждания в рамките на проекта, продължителността им, изискванията към потребителите и начина на кандидатстване и подаване на Заявления за включване в услугата.

Кампанията за информиране и консултиране на потребители за включване в социалната услуга продължава до 15.06.2017 г.

След приключване на кампанията, ще бъде извършен подбор на потребители, подали документи и заявления, след индивидуална оценка на потребностите от социални работници.

След класиране съгласно изисквания, заложени в методика за подбор на потребители, ще бъде публикуван списък с одобрените ползватели на социална услуга в центъра, според техните нужди.

Допълнителна информация относно подаването на документи и заявления за включване на потребители на социалната услуга в Дневен център за възрастни хора с увреждания „Добрина“ в община Севлиево, може да бъде получена на място в сградата на Община Севлиево при Координатора на проекта – Светла Лалева, ет. 3, стая 317, телефон: 0877-212-622 и на сайта на Общината sevlievo.bg.