Начало Новини Бизнес Официална делегация от Севлиево посети град Легионово, Полша

Официална делегация от Севлиево посети град Легионово, Полша

1288

Град Легионово – Полша, който повече от 10 години поддържа отношения на приятелство и сътрудничество с град Севлиево, отбеляза за 38ми път празника „Дните на Легионово“, провеждан по традиция в началото на лятото. Тази година празникът продължи от 16 до 19 юни. Поканени бяха гости от всички побратимени градове, като от страна на град Севлиево присъства делегация от членове на Общински съвет, в състав: Явор Памукчиев, Тодор Ганчев, Ердоан Узунов и Христофор Лалев.

Двустранният обмен на делегации между побратимените градове Севлиево и Легионово е ежегоден и чрез него се осъществява споделяне на добри практики в областта на образованието, културата, спорта и бизнеса. Вече три години се осъществява обмен на млади хора от ПГМЕТ “Ген. Иван Бъчваров” и Училищен комплекс  No.3 от гр. Легионово.

През 2017 г. градовете Севлиево, Легионово, Валашке Мезиричи – Чехия и Гевгелия – Македония изготвиха и кандидатстваха с партньорски проект по програма Европа за гражданите, чрез който ще се изгради младежка мрежа.