Начало Новини Кухня Шеф Андре Токев награди победителите в конкурса „Тиквени изкушения”

Шеф Андре Токев награди победителите в конкурса „Тиквени изкушения”

1848

Тричленно жури в състав: шеф Андре Токев, заместник-директорът на ПМГ „Пенчо Семов“, Габрово Владимир Владимиров и Мирена Станчева, определиха победителите в кулинарна изложба-конкурс „Тиквени изкушения“. Тя се проведе в рамките на XIII Празник на тиквата, а отличените, които максимално затрудниха журито в избора, получиха своите награди лично от шеф Токев.

Тази година регламентът разделяше участниците на любители и професионалисти. Експонатите бяха оценявани в пет различни категории: баница с тиква (тиквеник); печена тиква; други десерти от тиква; нетрадиционни ястия и напитки от тиква (салати, туршии, супи, предястия, основни ястия, сокове и др.) и карвинг.

За всяка от категориите бяха връчени по три награди и в двата раздела, а носителите на първте места получиха и парична награда в размер на 50 лв.

Класирането при любителите е както следва: в категория „Баница с тиква“ първо място спечелиха Станка Гичева и Христина Енчева, с. Сенник; второ място за ПГТ „Пенчо Семов“, Габрово и трето – ДГ „Слънце“, Севлиево.

В категорията „Печена тиква“ победил стана „Св. Климент Охридски“, с. Сенник. Втори се класираха Станка Гичева и Христина Енчева, с. Сенник, а трета остана Мария Георгиева.

При „Други десерти от тиква“ първото място беше за Емил Живков. Втори са Станка Гичева и Христина Енчева, с. Сенник, и Ина Димитрова с трето място.

Челната тройка в категорията „Нетрадиционни ястия и напитки от тиква“ е водена от Пенсионерски клуб „Васил Левски“, Севлиево. Второ място за Сдружение „Надежда-2001“ и Цветелина Рускова на трето място.

Най-добра в карвинг изкуството при любителите се оказа Ваня Костова, която спечели първото място. На второ се оказа ДГ „Слънце“, Севлиево, а трето не беше присъдено.

При професионалистите, категорията „Баница с тиква“ беше спечела от ресторант „Одеса“, Севлиево. Второ място за ресторант „Хелиос“, Севлиево и трето за Парти зона „Кулинар“.

В категорията „Печена тиква“ победител стана Парти зона „Кулинар“. На второ място се класира ресторант „Хелиос“, Севлиево и ресторант „Одеса“, Севлиево на трето.

„Други десерти от тиква“ беше спечелена от ресторант „Рест“,Габрово, Севлиево. Второ място за Сладкарска къща „Империя“ и трето за ресторант „Севлиево Плаза“, Севлиево

При „Нетрадиционни ястия и напитки от тиква“ победителят е ресторант „Севлиево Плаза“, Севлиево. Второто място е за Парти зона „Кулинар“, а ресторант „Одеса“, Севлиево остана трети.

Атрактивната „Карвинг категория“ спечели Ангел Боралиев. Второто място беше отредено на ресторант „Севлиево Плаза“, Севлиево. Трето – няма.