Начало Новини Благотворителност 51 доброволци ще помагат в борбата с коронавируса в общината

51 доброволци ще помагат в борбата с коронавируса в общината

845

Общият брой на доброволците, които са се записали в Община Севлиево, към момента е 51. От тях 4 лица са медицински специалисти, 2-ма са психолози, 10 са инженерно-технически кадри. 16 са шофьори и 19 са в сферата на обществени и социални дейности.

При необходимост доброволците ще бъдат ангажирани в дейности, подпомагащи социалната работа на територията на общината, изпълнение на дезинфекционните мероприятия, подкрепа за спазване на противоепидемичните мерки от гражданите и други, съобразно профила на професионалните им компетентности. Те ще бъдат обезпечени с предпазни средства и баджове за легитимация.

„Благодаря на всички, които откликнаха на призива и изявиха желание да помогнат. Вярвам, че севлиевци са с големи сърца и през следващите дни списъкът с доброволци ще продължава да расте“, коментира кметът на община Севлиево д-р Иван Иванов.

Към момента социалните услуги, насочени към възрастните хора, се разширяват. Включени са 25 нови потребители, заявили желание за обслужване от Домашен социален патронаж и по проекта „Патронажна грижа“ на територията на община Севлиево.