Начало Новини Изкуство Самостоятелна изложба – живопис на Силвия Павлова в галерия „Видима“

Самостоятелна изложба – живопис на Силвия Павлова в галерия „Видима“

1585

Силвия Павлова представя самостоятелна изложба в галерия „Видима“ в град Севлиево.

Във вторник 12 януари Ирина Колбасова топло посрещна своите гости и представи художничката и нейното творчество с отношение и професионализъм. Събитието уважиха приятели и гости на галерията, журналисти от местния телевизионен канал Киви ТВ, както и печатни издания. В елегантното и уютно пространство на галерия „Видима“ са изложени за първи път 19 платна с типичната за автора колажна техника – маслени бои и текстил. Тъй като това е първата и изява в града, Силвия избра да представи пред публиката в Севлиево по няколко творби от различни свои концептуални изложби в близките няколко години, както и съвсем нови платна създадени специално за изложбата. В експозицията са изложени произведения от последната и самостоятелна изложба „Предсказания и залези“ през месец октомври на миналата година в галерия „Възраждане“ – Пловдив, платна създадени за изложбата „Малки истории“ в столичната Towers gallery през 2014 година и картината от едноименната самостоятелна изложба „Пасионато“ в галерия „Възраждане“. В офиса на галерия „Видима“ ценителите на по-класическия подход към фигурата могат да разгледат и няколко платна от изложбата „Библейски жени“ – част от кураторския проект “ ХХІ век. Библията и художниците” на Краси и Сим Алексиеви през 2012 – 2013 г., който имаше за цел да представи как библейските текстове и герои влияят на съвременните български художници от различни поколения в началото на ХХІ век.

Силвия Павлова
Силвия Павлова

Живописната изложба в галерия „Видима“ може да бъде разгледана до 23 февруари. Галерията се намира в самия център на Севлиево, в непосредствена близост до сградата на Община Севлиево и паметника на „Свободата”, творба на прочутия италиански скулптор Арнолдо Дзоки. Галерията стартира своята дейност през 1997 година с изложба на малките художници – възпитаници на детската школа за изобразително изкуство в сградата на галерията, които се радват на високи постижения и достойно представяне в детски национални и международни художествени конкурси и изложби. Екипът на галерията и школата споделят, че вниманието към тяхното творчество, остава важна и вълнуваща част от тяхната работа.

Галерия „Видима“, или както не случайно в Севлиево наричат това културно пространство „Къщата на музите” поради широкия си спектър на представяне на различни видове изкуство, е насочила фокуса си към представянето, както на съвременни творци така и на такива от миналото, чието творчество е значимо на национално и световно ниво. „Интересуват ни автори с ярко изразена творческа индивидуалност и смело артистично мислене, имена, които са синоними на нови явления и авангардни тенденции в българското изкуство“ – споделя екипът на галерията. От 2010 година част от колекцията на галерия „Видима” – картини, графики, фотографии, пластики е подредена в просторната зала –  АРТ Зоната. Постоянната експозиция е с музеен характер и историческа стойност и  отразява много от значимите промени в динамиката на времето и облика на съвременното изкуство.

Повече за авторката мове да научите тук.