Начало Новини Изкуство „Малка вселена” показва живописецът Григор Велев

„Малка вселена” показва живописецът Григор Велев

1623

Галерията ще се превърне в една „Малка вселена” с ярки цветове и чудновати образи на хора, животни и растения – такива, каквито художникът ги пресъздава чрез своята фантазия. Такива красиви картини с послание трябва да има във всеки дом – изчистени, спокойни и нестандартни. Създава ги сюрреалиста Григор Велев.

Роден е в Елин Пелин, завършва Националната художествена академия през 1999 г., специалност „Силикатен дизайн”. Член е на Съюза на българските художници. Има редица самостоятелни и колективни изложби, участвал е в проекта „Събудете стените си”. Негови творби са притежание на колекционери в България, САЩ, Южна Корея, Италия, Франция и др.

Изявява се в стил абстракционизъм, но също така го привличат метаморфозите на хиперреализма и сюрреализма. Той е един от малкото сюрреалисти у нас. Твори с маслени бои върху платно предимно портрети и пейзажи. Творбите му се отличават с ярки цветове, свежи композиции, интересни хрумвания, чувство за хумор, препратки към митове. Преплита духовния свят на хората с животинското и първичното, пресъздавайки триединството на света. Специално внимание обръща на женската красота.

Когато се вгледаме в картините му, осъзнаваме, че това, което наблюдаваме, всъщност е нереално, плод на фантазия, но е толкова красиво, че сме повярвали, без да се усетим.

Григор Велев казва: „Стилът, в който рисувам, ми дава възможност да провокирам и изненадвам. Опитвам се картините ми да докосват емоционално хората и да предизвикват усмивки. Вярвам, че доброто и красивото са свързани и тяхното Слънце е любовта“.

На 27 февруари в 17:30 часа ще получите една „Малка вселена“!