Начало Новини Околна среда Община Севлиево ще се включи в световната инициатива “Часът на Земята”

Община Севлиево ще се включи в световната инициатива “Часът на Земята”

1277

За поредна година Община Севлиево ще се присъедини към инициативата „Часът на Земята“ на световната природозащитна организация WWF. Мотото в България тази година е: Загаси светлините, отвори очи за планетата.

На 25 март 2017 г. от 20:30 ч. до 21:30 ч. ще бъдат затъмнени фасадите на сградите на Общинската администрация, Историческия музей, Картинната галерия, Дома на културата “Мара Белчева” и Старата часовникова кула на града.

Община Севлиево призовава всички граждани да изразят своята съпричастност и активна гражданска позиция, като загасят светлините в домовете си за един час на 25 март.

Тази година Часът на Земята ще обиколи света за десети път. На 25 март милиони хора в над 170 държави по света ще загасят светлините от 20:30 до 21:30 ч., за да привлекат вниманието на съграждани, бизнеси, учени и правителства към спешната нужда от действия срещу климатичните промени.

Инициативата се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час, хората изразяват своята воля в общи послания и действия за защита на природата, като гасят осветлението в домовете си. В рамките на шестдесет минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници.