Начало Новини Инфраструктура Общински координационен център Севлиево

Общински координационен център Севлиево

1211

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов посетиха новооткрития общински координационен център.

Кметът на община Севлиево д-р Иван Иванов запозна гостите с принципите на работа и дейностите, които се изпълняват в центъра.

Въведената система дава възможност за проследяване на пожари и огнища на ранен етап, контрол при бедствия и аварии, 24-часово видеонаблюдение на всички 83 камери в града и непрекъсната денонощна връзка с длъжностните лица. Данните от системата са на разположение и на служителите на реда, което улеснява работата им при установяването на кражби или заплахи от външни лица, тъй като системата отчита регистрационните номера на колите, които влизат и излизат в града.

Заедно с министър Радев в Община Севлиево бяха гл. комисар инж. Николай Николов – директор на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР, областният управител на област Габрово Невена Петкова и заместниците ѝ, комисар Георги Русинов – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, гл. инспектор Христо Банков – началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ град Севлиево и гл. инспектор Цветомир Цонков – началник на Районно управление – Севлиево към МВР – Габрово.