Начало Новини Криминална хроника Отложиха делото за газовия взрив, отнел детски живот в Севлиево

Отложиха делото за газовия взрив, отнел детски живот в Севлиево

3185

Продължава съдебното следствие по наказателно дело от общ характер, за причинена смърт на 10-годишно момче и средна телесна повреда на сестра му, при взрива в дома им в Севлиево.

Подсъдим по същото е С.С. от Севлиево, обвинен от Окръжна прокуратура – Габрово в това, че на 8 март 2014 г., около 22:00 ч. на ул. “Васил Левски“ в Севлиево, като главен инженер на газоразпределително предприятие, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, не изпълнил задълженията си визирани в законови разпоредби и подзаконови нормативни актове, както и в длъжностната му характеристика, касаещи осигуряването на безопасно разпределение на природния газ и установяване и отстраняване на течове, с което причинил смъртта на момчето и средни телесни повреди на по-голямата му сестра – престъпления по чл.123 ал.1 от НК и чл.134 ал.1 пр.2 т.2 от НК.

За днешното съдебно заседание бе предвидено изслушване на допусната по-рано повторна съдебно-икономическа експертиза по делото.

Вещото лице назначено да изготви същата е депозирало молба за отлагане на делото, поради невъзможността да я представи в указания срок с оглед големия обем на счетоводната документация и сложността на поставената задача.

Предвид гореизложеното и съобразявайки становищата на страните, съдът отложи разглеждането на делото, като насрочи следващото заседание за 21 ноември 2017 г.