Начало Новини Образование Поздравителен адрес на д-р Иван Иванов – Кмет на община Севлиево

Поздравителен адрес на д-р Иван Иванов – Кмет на община Севлиево

1368

Уважаеми учители и родители,

Скъпи ученици,

 

И тази есен училищните врати се отварят, за да посрещнат ученици и учители в класните стаи. И тази есен родителите изпращат с добри пожелания и гордост своите деца.

Първият учебен ден е нова страница в живота на всяко дете. Особено вълнуващ е за вас, първокласници, които днес прекрачвате прага на родното училище и поемате по един дълъг път, водещ към знание и наука, към нови хоризонти, нови задължения и много отговорности. Първите стъпки, които ще направите, са определящи и много важни за вас. Знанието е това, което ще ви направи уверени и отговорни към себе си и към останалия свят, от който сте неизменна част. То ще ви отвори нови врати към непознати земи.

Учете се старателно и упорито, мили ученици. Задачата на училището е да Ви подготви за бъдещето. Заедно с вашите учители и родители, трябва да откриете таланта, който е заложен във вас и да го развиете, защото това ще ви направи успешни и различни от останалите.

Вашето призвание, уважаеми учители, е да съхраните ентусиазма, вечния стремеж към знанието и да го допълните с мъдрост и опит.

Пожелавам ви съзидателна и успешна учебна година!

Бъдете първи помощници на вашите деца, скъпи родители! Бъдете партньори на учителите при преодоляване на всяка трудна стъпка по пътя на образованието в процеса на изграждането им като личности.

НА ДОБЪР ЧАС!

 

Д-р Иван Иванов
Кмет на Община Севлиево