Начало Новини Криминална хроника По искане на Районна прокуратура – Севлиево, задържаха двама мъже за изнасилване

По искане на Районна прокуратура – Севлиево, задържаха двама мъже за изнасилване

1679

По искане на Районна прокуратура – Севлиево, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на две 20-годишни свине за изнасилване на жена.

Прокуратурата е привлякла Ахат Н. и Мариян М. в качеството на обвиняеми за това, че на 13 април 2017 г., в гр. Севлиево, в жилище, в съучастие, като съизвършители се съвкупили с лице от женски пол /жена на 59 години/, като го принудили към това със сила. Престъпление по чл.152, вр. чл.20 от НК.

От събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че двамата обвиняемите са извършили деянието. Повдигнати са им обвинения за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от три до петнадесет години. Съдът прие доводите на прокуратура, че е налице реална опасност двамата извършители да се укрият или да извършат друго престъпление. Обвиняемият Ахат Н. е осъждан, а Мариян М. след извършване на престъплението е заминал за чужбина, като на това основание приозводството е било спряно и същият е бил обявен за издирване. Поради това  съдът взе мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо обвиняемите.

Определението подрежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.

Свинете Ахат и Мариян да бъдат скопени!