Начало За Забава Музика Севлиево отново ще бъде рок

Севлиево отново ще бъде рок

1306

След като през 2017 г. Севлиево заслужено беше наречено “новата рок столица на България”, организаторите на рок фестивала “Хоталич” – Община Севлиево, обещават да надскочат високата летва, която сами поставиха.

Фестът е едно от най-значимите събития и вече присъства в Културния календар на общината за 2018 г.

Гост-изпълнителите засега се пазят в тайна, но второто издание със сигурност ще включва освен любими български групи, и международно участие.

Рок събитието на отминаващата година събра през лятото на една сцена Васко Кръпката и “Подуене блус бенд”, Б.Т.Р., Д2, Ренегат, Little big band, Chеrry jam, No limit и TOTO tribute band. Хиляди фенове от цялата страна се стекоха за тридневното шоу.

С провеждането на фестивала, по инициатива на кмета на Севлиево Иван Иванов, Общината постави началото на нова рок традиция в България. Освен популяризиране на местността, в която се провежда – Средновековен град и крепост Хоталич, той е и отговор на желанието на севлиевци за развитие и съхранение на рок културата.

Феновете имаха възможност освен да изживеят незабравими мигове със своите любимци и да се насладят на качествена музика, да се разходят из крепостта Хоталич, която е един от най-добре консервираните и експонирани археологически обекти у нас.

За първия Национален рок фест организаторите обявиха и фотоконкурс „Севлиево рок“, което накара любителите на обектива да запечатат изключителната атмосфера, запомнящите се моменти от шоуто и уникалността на древната крепост Хоталич.

По време на награждаването на победителите, кметът на община Севлиево д-р Иван Иванов обеща и този конкурс да се превърне в традиционен.

Община Севлиево има амбицията да приюти феновете на рока, превръщайки Националния рок фест “Хоталич” в традиция и едно от значимите събития в страната.