Начало Новини Образование На добър час!

На добър час!

1223
д-р Иван Иванов
д-р Иван Иванов

Уважаеми учители, родители и служители в системата на образованието, скъпи ученици,

15-ти септември е ден, който всички очакват с трепет и вълнение. Ден тържествен и незабравим за всяко училище, символизиращ стремежа на българина към духовност, наука и просвещение. Особено вълнуващ е за най-малките – първокласниците, които за пръв път ще влязат в класните стаи.

За тях първият учебен ден е начало на едно дълго пътешествие, което ще бъде изпълнено с много вълнуващи моменти. Техният първи учител ще им покаже посоката и ще ги поведе по пътя на мъдростта и знанието. Нека му подадат ръка с вяра и доверие. Училището е място, където ще открият нови приятели и ще изживеят едни от най-щастливите си дни.

На всички ученици пожелавам успех в овладяването на знанията. Нека бъдат любознателни, упорити и смели в преследването на мечтите си, защото младостта е изпълнена с достатъчно сили за реализирането им. Да даряват своите родители и учители с обич и уважение, защото те са хората, които са в основата на изграждането им като личности.

Нека бъдат благословени усилията и търпението на учителите, обичта и знанията, които даряват на децата. Желая им здраве и духовни сили, а успехите на техните ученици бъдат най-ценният дар за труда им!

Пожелавам на родителите да подкрепят своите деца по пътя на израстването им, да бъдат тяхна опора във всеки момент от обучението им и да ги възпитават в истинските ценности.

НА ДОБЪР ЧАС И УСПЕШНА НОВА УЧЕБНА ГОДИНА!

Д-р Иван Иванов
Кмет на община Севлиево