Начало Спорт Плуване Викинг развива плуването в Севлиево

Викинг развива плуването в Севлиево

1598

В град Севлиево СК “Викинг” 2008 развива успешно плувния спорт, към който интересът непрекъснато се разраства. Тренировките на плувците се провеждат в училищен басейн, през периода ноември – юни.

Членовете на клуба участват и в турнири по водно спасяване, където се представят много добре.

На 22 и 23 април в Благоевград се проведе Първия национален турнир, където се пуснаха и четирима състезатели на СК “Викинг” 2008, представили Областния съвет на БЧК Габрово.

В групата на 10/11-годишните момчета Никола Белоев (10 г.) спечели първо място на 50 м плуване под препятствия, трето място в извличане на манекен 50 м и златен медал в спасителния  трибой – плуване 50 м под препятствия, извличане на манекен 50 м, спасяване със спасително въже.

Във възрастова група 12/14-годишни Теодора Георгиева на 14 г. и връстничката ѝ Йоанна Станчева също показаха, че са сред най-добрите спасителки.

Теодора спечели златен медал в извличането на манекен 50 метра, трето място на 100 м под препятствия и второ място в спасителния трибой.

Йоанна спечели бронзов медал в извличането на манекен, а на 100 м под препятствия се класира на пето място. В спасителния трибой състезателката зае престижното четвърто място.

Клубът работи още и с деца от детските градини.Треньори в клуба са Боян Ботев и Павлина Станчева, които с вещина подготвят малките плувци в града и разпалват любовта им към синия спорт.

Треньорите също така се пускат и на състезания за ветерани. Миналата година на държавното първенство за ветерани в Сандански Боян Ботев (роден 1961 г.) обра златните медали на 50 м св. стил, 50 м гръб и 50 м бътерфлай.

За в бъдеще успехите на СК “Викинг” 2008 със сигурност ще се множат. Гаранция за това са усилията на треньори и състезатели, както и поддръжката на родителите.

Град Севлиево се намира приблизително в географския център на България, по-точно в Централна Северна България, край река Росица. Брои около 26 000 жители.

На около 7 км от населеното място може да бъде посетена къщата-музей “Дан Колов”, която е ситуирана в село Сенник, родно място на легендарния ни борец и кечист, прославил севлиевския край и България по целия свят.