Начало Спорт Колоездене Шосейно колоездачно състезание за аматьори

Шосейно колоездачно състезание за аматьори

1645

За втора поредна година община Севлиево е домакин на шосейното колоездачно състезание за аматьори от цялата страна, което се проведе на 14 май 2017 г. Състезанието се организира от спортен клуб „Инч спорт“ гр. Габрово с финансовата подкрепа на Община Севлиево.

За участие в състезанието се регистрираха 70 любители на велосипедния спорт. Състезателите бяха разделен в 4 категории, „Жени“, „Ветерани“, „Мъже“, и „Мъже от 41 до 55 г.“.

Състезателите трябваше да изминат 3 обиколки за дамите и ветераните и 6 обиколки за другите две възрастови групи по маршрут Сенник, Душево, Градница, Сенник.

Организатори и състезатели бяха приятно изненадан от членове на Народно Читалище „Св. Климент Охридски“, които посрещнаха и изпратиха на старта състезателите с две домашно приготвени погачи по сеннишка рецепта и шарена сол.

Състезанието премина при изключителна конкуренция между състезателите, които до финала се бореха за всяка поредна позиция в крайното класиране.

Победители в отделните категории са както следва: при жените отново първа е Ивета Алексиева – КК “Велосити”, втора е Петя Минкова от София и бронз за Елена Йорданова също от София.

При ветераните първото място грабна Манол Стоянов от СК „Левски“ София, втори и трети са съответно Йордан Йорданов и Никола Демирев от „Шампион“ Казанлък.

При мъжете до 55 години, първото място заслужи Огнян Стефанов от СКАК София, втори се класира Димитър Димитров от СК „Мамут“ от Димитровград и трети е Валери Атанасов СК „Левски“ от София. В тази група Станислав Стойчев и Емил Стоянов и двамата от Севлиево заеха съответно 14-то и 18 място.

При мъжете до 40 г. Шампион стана Кирил Радославов от София, сребро за Борис Кошев от СК „Шампион“ Казанлък и бронз за Иван Йончевски от СК „Левски“ София. Нашият съгражданин Симеон Цонев е на 31 място.

Безопасността на състезатели и зрители беше осигурена от служители на РУ „Полиция“ в гр.Севлиево, подпомогнати от членове на спортен клуб по колоездене „Ластовица 1905“ гр. Севлиево. Следващият етап от сериите тази година ще бъде на 17 юни (събота) в община Две Могили.