Начало Новини Общество Мартин Карбовски гостува в Севлиево по покана на “Млади хора”

Мартин Карбовски гостува в Севлиево по покана на “Млади хора”

1481

Журналистът Мартин Карбовски ще бъде в Севлиево на 5 април, сряда, за среща с младите хора на града, но и не само с тях. Карбовски идва, за да говори по темата “РЕбългаризация”, избрана от сдружение “Млади хора”. Заедно с него ще бъде Костадин Костадинов, директорът на Регионалния исторически музей в Добрич, който тази зима напусна работата си, несъгласен с грубата намеса на управляващите в Добрич с работата в музея.

Зад идеята Мартин Карбовски да се срещне със севлиевци стоят двама млади севлиевци – Мирослав и Николай, които са инициатори и за създаването на сдружение “Млади хора”. Връзката с журналиста обаче не станала бързо. Докато един ден чули, че Карбовски ще бъде гост в “Шоуто на Слави”. И отишли да го гледат на живо, надявайки се да им се отвори възможност да се запознаят и да го поканят в Севлиево. Възможност по време на шоуто и след края му не се отворила, но Мирослав и Николай не се отказали. Излезли навън и причакали Карбовски на паркинга. А когато излязъл, го спрели и му казали защо са там. Тяхната напористост направила на журналиста силно впечатление и той не се поколебал да приеме поканата. Тъй като имал такива покани и от други градове обаче, от екипа му изчакали, докато се изготви цяла програма за пътувания и в крайна сметка се получило нещо като турне.

Карбовски е избран, защото е социално ангажиран журналист и не заобикаля проблемите, като ги премълчава, а темата “РЕбългаризация?” – заради новото българско възраждане, което от сдружение “Млади хора” искат да се случи.

Срещата с Карбовски и Костадинов е утре, сряда от 15:00 до 17:00 часа в Зала №300 на Общината на адрес пл. “Свобода” №1, Севлиево 5400. Допълнители детайли може да намерите във Фейсбук тук. Организаторите са осигурили свои хора на входа на административната сграда, за да упътят желаещите да присъстват.

Входът е свободен, има само 150 места, заповядайте.