Начало Новини История Набират средства за издаването на сборник с подбрани османски документи за Севлиево...

Набират средства за издаването на сборник с подбрани османски документи за Севлиево и Севлиевския край от XVI до XIX в.

1475

Стани дарител!

Сдружение „Севлиево за всички“ разкри дарителска сметка, по която ще се набират средства за издаването на сборник с подбрани османски документи за Севлиево и Севлиевския край от XVI до XIX век.

По издирването и превода на ценните архивни документи вече работят доайенът на османистиката у нас проф. Стефан Андреев и историкът доц. д-р Христо Темелски.
Ако и Ти си любопитен да научиш повече за историята на родния си край през тези непроучени векове – можеш да дариш дори и малко, но от сърце.

Сдружение „Севлиево за всички“
SG Експресбанк
IBAN: BG94ТТВВ94001527731622
BIC: TTBBBG22

„Благотворителността е стара добродетел на севлиевци“. Това казва Христо Аврамов в своя статия от 30-те години на миналия век, публикувана във в. „Развитие“. А във връзка със започналото наскоро набиране на средства за издаването на сборник с подбрани османски документи за Севлиево и Севлиевския край от XVI до XIX век, в. „Росица“ поде нова рубрика, свързана именно с дарителството. В нея читателите ще бъдат запознати с някои от големите спомоществователи от нашия град, отделяли от залъка си за по-доброто настояще и бъдеще на Севлиево.

Да докажем още веднъж, че когато севлиевци се обединят за дадена кауза, това неминуемо води до успех.