Начало Новини България Бойко Борисов в Пловдив

Бойко Борисов в Пловдив

976

Народ, който няма памет и партия, не го чака нищо добро. Същото е валидно и за партиите. СДС извлякоха държавата от голямата криза на комунизма. ГЕРБ е със СДС, защото ние имаме памет! Съединението прави силата.

“Промяната” търсят конфронтация с ГЕРБ, защото няма какво друго да покажат на хората, за да си вдигнат рейтинга. Ние сме по-силни от хаоса!

След Бойко Рашков в Ямбол, Бургас и Хасково има бедствено положение заради мигрантите. По време на нашето управление имаше нула миграция. Дейвид Камерън и Виктор Орбан дойдоха на границата, за да видят как се справя българското правителство. Справихме се с най-тежкия европейски проблем и Европа се гордееше с нас.

Ние започнахме интерконектора с Гърция. Направили сме всичко, за да могат съседите ни да използват най-добре развитата газопреносна мрежа на Балканите. Това ще носи дивиденти на България още много години.

Парите на държавата ги няма заради „промяната“. Заради тези, които обвиняваха нас, че крадем по 8-10 милиарда. По тяхната логика сега трябваше да има 16-20 милиарда плюс в хазната. А тя е на минус 15 милиарда лева надолу. Кой краде?!

Нито една телевизия не попита за „парапета“. Нямаше нито един въпрос за „Джемкорп“. Нито един въпрос нямаше къде са „седемте танкера“ с газ. Как ще се достави газ? Защо се теглят кредити с огромни лихви!?

Еврозоната е много важна тема. Хърватия влезе там и получава много изгодно финансиране. Друга много важна тема са публичните финанси. Те трябва да влязат в граници. Не искаме да оставим на нашите внуци милиарди дългове, защото така е решил Асен Василев. Кой нормален българин завещава заеми и кредити!?

В енергетиката е не по-малък хаос. Но ние имаме решения за бензина и за нафтата. Със съседите ни ще намерим решение за газа. Договорът с азерите също ще върви. Инфлацията при горивата е много висока. Няма ги и дървата, няма пелети за отопление. Нещо, което изобщо не трябва да е проблем.

Ние не признаваме „референдумите“ в Източна Украйна. Те могат да предизвикват огромни проблеми. Но ни трябва стабилно правителство и дипломация, която да заеме твърда позиция. Войната върви все по-тежко и това е големият ми страх. Санкциите стават все по-жестоки и напрежението расте. Ние сме избрали нашето място и сме го заявили категорично – войната трябва да спре!

Много ми се иска след 2 октомври всички да помъдреят. Народът ще ни подреди по някакъв начин и ще ни каже кой да се пенсионира. Но аз мисля, че трябва да сме обединени. Два пъти съм правил коалиция и то с партньори, които не бяха лесни. Трябва да работим така, че държавата да е стабилна. Само тези избори ни струват 80 милиона лева. Да се говори с лека ръка, че трябва да изхарчим още 80 милиона за още едни избори е безотговорно. Това са пари, които се взимат от джоба на българите.

.

Бойко Борисов

Цялото видео вижте тук.