Начало Новини Образование Деца от ДГ „Радост“ участваха в традиционните Дни на детско самоуправление

Деца от ДГ „Радост“ участваха в традиционните Дни на детско самоуправление

2101

Габриела Димитрова и Йоан Десев станаха директори за един ден

На 5 и 6 декември за дванадесети пореден път в ДГ „Радост“ бяха организирани „Дни на детското самоуправление“. По традиция, инициативата се провежда ежегодно през месец декември и с нея се поставят основите на гражданската култура у децата, усвояват се основните принципи при изразяване и отстояване на мнение, етика и поведение в отношенията, уважение към себе си и другите, правото на демократичен избор.

В ролята на директор за един ден тази година бяха Габриела Димитрова от ДГ „Радост“ №2 и Йоан Десев от ДГ „Радост“ №1. Те посетиха Община Севлиево и споделиха с ресорния зам.-кмет своите впечатления от управлението на детската градина. В непринуден разговор децата разкриха какви мечти имат и какви подаръци са пожелали да им донесе Дядо Коледа – образователна игра професор Всезнайко за Габриела и лего ферма за Йоан.

В края на срещата г-жа Красимира Йорданова получи коледна картичка, изработена в детската градина и връчи на двамата директори заслужени подаръци и Сертификати за успешно еднодневно управление.