Начало За Забава Събития Карнавално шествие, посветено на тиквата, ще премине по улиците на Севлиево

Карнавално шествие, посветено на тиквата, ще премине по улиците на Севлиево

1342

Карнавално шествие, посветено на тиквата, ще премине днес по централните улици на Севлиево. Проявата е част от петдневните празници на града, които започнаха на 11 октомври, съобщиха от общината.

Карнавалът, който севлиевци са нарекли Тиквена фиеста, ще тръгне в 17:00 часа от парка до автогарата и ще премине по централните улици. Севлиевци и гостите на града ще видят 19 хумористични карнавални картини, чиято тематика е свързана с тиквата и нейното присъствие в народното творчество – пословици, поговорки, народни умотворения, песни, стихове, хумористични разкази.

Всяка картина си има наслов, обясниха от общината. Част от картините, които ще видят севлиевци и гостите на града са – “От зелена тиква акъл не ща”, “Мома наглед – като тиква на плет”, “От тиква ми е гроша”, “Не било в тикви, а в кратуни”, “Абитуриенти от столица на тиквата”, “Тиквена сватба”.

Водещи на тиквената фиеста са Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека, а певицата Поли Генова ще участва в музикалната част от празничната програма, която ще завърши с огнено шоу на площад “Свобода”.