Начало Новини Бизнес Китайска делегация идва на официално посещение в Севлиево

Китайска делегация идва на официално посещение в Севлиево

1101

На 14 август 2017 г. (понеделник) от 9:30 часа в зала 300 в административната сграда на община Севлиево ще се проведе официална среща с делегацията от район Нанхай на град Фошан, провинция Гуандун, Китайска народна република. По време на срещата гостите от Китай ще запознаят своите домакини с представлявания от тях район, с неговите икономически показатели и потенциални възможности за двустранно сътрудничество.

Представителите на китайската местна власт пристигат у нас по покана на кмета на Севлиево д-р Иван Иванов, а поводът е подписаният през пролетта на тази година меморандум за сътрудничество от кметовете на двата града по време на официалното посещение на делегация от Община Севлиево в Китай. Според документа страните се договарят за “търговско-икономическо сътрудничество, туризъм и земеделие, образование и обучение, и всички останали области, за които двете страни считат, че е необходимо“.

Споразумението между двете страни е факт, благодарение на активното съдействие от страна на китаиста Петко Хинов, който е родом от Севлиево.

По време на тридневния си престой в Севлиево (13-15 август), китйската делегация, водена от заместник-кмета на Народната власт в Нанхай г-н Чън Шао-уън, ще се запознае с представители на местната икономика, ще разгледа забележителностите на града, античния град – крепост ”Хоталич”, мотополигона в с. Росица и родното село на Дан Колов.

Допълнителна информация:

Район Нанхай на град Фошан, провинция Гуандун, се намира в сърцевината на триъгълника на реката Джудзян, на изток граничи с мегаполиса Гуанджоу, на юг – с Хонконг и Макао. Цялата площ на Нанхай е 1,073.82 кв. км. Районът притежава една от най-древните култури и е смятан за родно място на южните китайски бойни изкуства – танца на Дракона, на Лъва и на драконовите лодки. През последните две години район Нанхай е на второ място в класацията на стоте най-развити градове в Китайската народна република. За 2015 г. Нанхай е реализирал 223,6 млрд. юана брутен вътрешен продукт (БВП) и преки чуждестранни инвестиции в размер на над 862 млн. долара.