Начало Спорт Футбол Крайно класиране във Великденския турнир по футбол за ученици 3-6 април

Крайно класиране във Великденския турнир по футбол за ученици 3-6 април

1729

В четвъртък 6-ти април се изиграха последните срещи от Великденския турнир по футбол за ученици, организиран от Община Севлиево и проведен със съдействието на бюджетно звено „Спортни имоти“.

В турнира участваха повече от 200 ученика от общината, разделени в пет възрастови групи. Петата са отборите от основните училища в селата. В групата на 5-6 клас участваха ОУ „Стефан Пешев“, ОУ „Христо Ботев“ и СУ „Васил Левски“.

Спорът за първото място се реши в мача между ОУ „Стефан Пешев“ и СУ „Васил Левски“. С заслужена победа при резултата 2:1 първенци в тази група са момчетата на СУ „Стефан Пешев“, втори остана отборът на СУ „Васил Левски“ и на трето място е ОУ „Христо Ботев“. За „Голмайстор“ журито определи Антония Ангелова от ОУ „Стефан Пешев“, за „Най-добър вратар“ – Сонер Юсеин от СУ „Васил Левски“ и „Най-полезен играч Зъм Петров Петров от ОУ „Христо Ботев“. При 7-8 клас участваха момчетата на ОУ „Стефан Пешев“, ОУ „Христо Ботев“, СУ „Васил Левски“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.

Спорът за първото място се рещи в последната среща от турнира между отборите на СУ „Васил Левски“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. На момчетата от СУ „Васил Лески“ им беше достатъчен и равен резултат но отборът на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ показа характер и се наложи с 2:1. Втори са гимназията. Трети с една победа и равен мач се класираха момчетата на ОУ „Христо Ботев“ и четвърти е отборът на ОУ „Стефан Пешев“. Призът за „Голмайстор“ заслужи Юсеин Касов от СУ „Васил Левски“, „Най-добър вратар“ – Петър Лалев от СУ „Васил Левски“ а за „Най-полезен играч“ журито определи Мелих Кадиров от ОУ „Христо Ботев“. В групите на 9-10 и 11-12 клас участваха отборите на СУ „Васил Левски“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, ПГ „Марин Попов“ и ПГТМ с. Градница.

В групата на 9-10 клас по-подготвени бяха юношите на СУ „Васил Левски“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. В прекия двубой механото победи гимназията с 4:2 и заслужено грабна първото място. Трети с победа и равен мач е отборът от Градница и четвърти ПГ „Мари Попов“. Голмайстор в групата е Радослав Филев от СУ „Васил Левски“, Най-добър вратар“ – Милко Керемидчиев от   ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров и „Най-полезен играч“ Атанас Василев от ПГТМ с. Градница. Най-красива игра демонстрираха юношите при 11-12 клас. След равния мач между ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ и ПГ „Марин Попов“ в втория кръг на турнира, първото място се реши в мача между СУ „Васил Левски“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. При победа с 5 и повече гола разлика механото ставаха първи. В началото на мача механото поведоха с 2 гола, но по-класният отбор се оказа този на гимназията, който победи с краен резултата 10:5 и след загуба от ПГ „Марин Попов“ се класира втори.

Първото място и този път грабна отборът на ПГ „Марин Попов“, водени от капитана си Славомир Семчов, който заслужи и приза за „Голмайстор“. „Най-добър вратар“ – Симеон Спасов и за „Най-полезен играч“ журито определи Цветомир Георгиев от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.