Начало Новини Образование „Мама, татко и аз“ – инициатива с традиция

„Мама, татко и аз“ – инициатива с традиция

1149

За четвърта поредна година на 22 юли 2017 г. Местната комисия за борба срещу противообществените прояви и Клуб на родителя организираха в парк „Казармите” състезанието „Мама, татко и аз”. Десет семейства, разделени в две възрастови групи, според възрастта на децата – до 6 г. и до 9 г., се включиха в надпреварата. Сформираха се дванадесет отбора – по шест във всяка възрастова група, като две от семействата излъчиха представители за две възрастови групи.

Игрите, включени в надпреварата, бяха подходящи за прилагане от семействата по време на разходка и почивка. С усмивки и спортсменски дух участниците премериха сили – за бързина, ловкост, точност и отборен дух, а компетентно жури отчете резултатите и обяви крайното класиране.

Награди и отличия получиха всички участници.

Инициативата си постави за цел да провокира родителите да се ангажират в дейности за осмисляне на свободното време на своите деца. Изграждането на екип, състезателен дух и чувството от победата вдъхнови децата. Припомни на всички колко важно е сплотеното семейство, което ти дава подкрепа, както на арената на игрите, така и в живота. Обединяването на всички членове в името на победата от играта донесе радост на най-малките, които се съревноваваха със своите връстници, но не сами, а с подкрепата на своите родители.