Начало Новини Здраве Заместик-кметовете на Севлиево поздравиха лекари и акушерки по случай Бабинден

Заместик-кметовете на Севлиево поздравиха лекари и акушерки по случай Бабинден

1488

Заместник-кметовете на община Севлиево Калина Георгиева и Невена Тодорова, заедно с председателя на ОбС Здравка Лалева посетиха АГ-отделението на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ по повод Деня на родилната помощ – 21 януари, Бабинден. Те отправиха поздравления от името на кмета д-р Иван Иванов и поднесоха тематична торта с щъркел с бебе в клюна.

Ръководството на община Севлиево не пропусна да засвидетелства за пореден път подкрепа и ангажираност за родилния сектор. Преди месеци с пари от бюджета бе направен основен ремонт на приемния кабинет в отделението. Освен това Общината кандидатства с проектно предложение за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на Болницата, част от която е и Акушеро-гинекологичното отделение. А в бюджета за 2017 г. са разчетени 80,000 лв. за ремонт на отделението по хирургия.

Както е по традиция на Бабинден бе изпълнен ритуалът „измиване на ръцете“, при който най-младата акушерка измива ръцете на тази с най-дългогодишен стаж. „Както леко се плъзга сапунът между ръцете, така лесно да се раждат децата. Колкото мехурчета във водата, толкова деца да се раждат. Както леко се лее водата, така да им е лек пътят в живота“, нарече най-възрастната акушерка в отделението и пожела през тази година да се раждат повече бебета.