Начало За Забава Събития Севлиево си направи танцов карнавал по тиквено време

Севлиево си направи танцов карнавал по тиквено време

1508

„Танцова фиеста по тиквено време“ в Севлиево показа музикалната култура на България, Япония, Америка, Русия, Испания, Индия, Китай и Бразилия. Събитието се случи на 14 октомври и беше част от Празниците на Севлиево тази година.

Както Карнавалът в Габрово през май показва различни хумористични картини, така и танцовото шествие в Севлиево представи 10 картини с различни танци от цял свят. Водещ беше Ненчо Балабанов.

Фиестата бе открита с нашенски музика и танци. С картината „България танцува“ талантливите танцьори от севлиевския ансамбъл „Развитие“ за пореден път показаха красотата на родния фолклор с ритми от Тракийската, Добруджанската, Пиринската, Шопската, Родопската и Северняшката област.

Затанцуваха и децата от детска градина „Радост“, пременени в характерни за Япония костюми, а до тях треньорът Тодор Тодоров и неговите възпитаници, облечени в японско облекло, демонстрираха умения в бойното изкуство.

Културата и танците в Страната на неограничените възможности – Америка, демонстрира мажоретният състав от град Горна Оряховица, под съпровода на Севлиевската духова музика във вихъра на джаз музиката.

Обичани руски песни и танци разкри картината от Русия. Чебурашка и Маша и Мечока приветстваха севлиевци и гостите на града за празниците, а приятелите й от общинско движение „Русофили“ и ученици от СУ „Васил Левски“ показаха красотата на типично руските костюми. За доброто настроение с любими руски песни се погрижи трио „Звън“, а балет „Грация“ повдигна градуса с танцовите си умения.

Жива музика и фламенко очертаха картината „Испания“. Гостите от страната на тореадорите развихриха танцовата фиеста с екзотични испански, кубински, африкански, индийски, карибски и перуански танци и песни.

Децата на Севлиево дефилираха, облечени в костюми на любимите си герои от страната „Приказноландия“. Малчуганите бяха облечени в костюми на любими анимационни герои и така върнаха големите към незабравимите спомени от детството.

Любовта си към индийската култура чрез музика и танц споделиха и гости на Севлиево, не по-малко цветни и интересни хора, облечени със сари и с изрисувани ръце с къна, носейки духа на Индия.

Модерни изкуства – хип хоп и брейк данс с шоу балет „Магия“ от Габрово и въртене на пой с огнените артисти от формация F.I.M.S – Габрово, допълниха емоцията и настроението на танцовата фиеста в картината „Ритъм и магия“. Калин Вельов и екзотичните танцьори от цял свят – Бразилия, Нигерия, България, облечени в колоритни карнавални костюми, заразиха с неизчерпаемата си енергия зрителите.

Вечерта продължи със забавна шоу-програма на Ненчо Балабанов и концертите на Калин Вельов, Amazonia Dance Project и групите „Конкурент“ и „Вакали“.

Севлиевци бяха пленени от бразилските ритми и пленяващите съчетания от музика и танци на неповторимите Калин Вельов, Весела Морова и танцьорите от Amazonia Dance Project. Екзотичните анцьори от Бразилия, Карибите, Африка и България поднесоха по неповторим начин колоритните съчетания на бразилските музика и танци.

Калин Вельов и талантливата изпълнителка Весела Морова представиха своите авторски песни и оригинални house аранжименти.

Истински фурор сред публиката предизвикаха музикантите от група „Конкурент“. Специално за празника в Севлиево момчетата бяха подготвили най-известните си авторски парчета и забиха кавъри на Deep Purple, Queen, Metallica, AC/DC и Uriah Heep.

Атрактивната интерпретацията на българските ритми и разтърсващият саунд на група „Вакали“ остави без дъх севлиевската публика. Уникалното им дръм-шоу се отличи с оригинална хореография, запомнящи се костюми и иновативен подход в използването на музикалните инструменти.

Преди края на тържествения 14 октомври бяха изтеглени късметлиите от благотворителната томбола, организирана за първа година от Община Севлиево.

Финалът на празничния ден постави пищна заря, която озари небето над Севлиево.