Начало За Забава Музика Севлиево става новата рок столица на България

Севлиево става новата рок столица на България

1213

Фенове от цялата страна се стичат към древната крепост “Хоталич” за Първи национален рок фест

На 21 юли 2017 г., Община Севлиево ще постави началото на нова рок традиция в България. Тогава ще бъде открит първият тридневен Рок фестивал „Хоталич“, който ще се превърне в ежегоден и ще разтърсва средновековния град-крепост, за радост на истинските рок фенове. Фестивалът ще събира на едно място най-добрите български рок банди и млади групи, които тепърва ще печелят публиката. Oфициален медиен партньор е БГ РАДИО.

Тази година стартът ще бъде даден в 19:00 часа от Васко Кръпката и “Подуене блусбенд”, подгрявани от Little big band и Chеrry jam. На 22 юли, отново от 19:00 ч., на сцената ще се качат легендите от Б.Т.Р., които ще зарадват меломаните с най-големите си хитове и ще представят много от новите си парчета. Същия ден ще чуем и D2, а преди тях публиката ще подгрее група Ренегат. Финалната вечер, която ще стартира на 23 юли от 19:00 ч., ще остави феновете без дъх със севлиевската музикална стихия No limitПървият национален рок фест „Хоталич“ ще завърши безапелационно със завладяващите TOTO tribute band.

Рок фестивалът ще бъде открит от кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов, а входът е свободен.

По време на феста гостите ще могат да се възползват от осигурената къмпинг зона в близост до мястото на събитието. Във времето до началото на програмата те ще имат възможността да се потопят в невероятната атмосфера на средновековния град-крепост Хоталич, който е един от най-добре консервираните и експонирани археологически обекти в България. Ще могат да се разходят сред частично реставрираните североизточна крепостна кула, порти и църкви, а трите средновековни къщи, които са изцяло възстановени, ще покажат как са живеели българите тогава.

Организаторите на Рок фестивала припомнят, че в района на самия Средновековен град няма да има възможност за паркиране. Движението ще бъде регулирано от органите на реда и паркирането ще се извършва на обособените за целта места, по пътя до мястото на събитието.