Начало Новини История Слово на кмета на община Севлиево д-р Иван Иванов по повод Деня...

Слово на кмета на община Севлиево д-р Иван Иванов по повод Деня на народните будители

1293
д-р Иван Иванов
д-р Иван Иванов

Уважаеми учители,
Културни дейци,
Книжовници и просветители,

С чувство на дълбоко уважение и гордост, ви поздравявам по случай 1 ноември – Деня на народните будители. В годишния календар има само две дати, посветени на просветата и културата – 24 май и днешният ден. А това е нещо, което трябва да бъде издигнато в култ, защото благодарение на българските просветители, книжовници и революционери, България е оцеляла през вековете.

Светът, в който живеем не признава граници, и затова, да запазим нашата национална и културна идентичност е още по-важно, но и трудно. Ето защо, вие се превръщате в съвременните апостоли на българския дух, носители на родното образование и култура. С много усилия и любов, вие запазвате традицията, завещана ни от векове и благодарение, на която българските добродетели ще пребъдат.

Пожелавам на всички вас, отдали живота си на съхранението и опазването на духовността, да запазите жив копнежа по израстването. Не спирайте да будите съзнанието на децата за наследството, което нашите история и традиции носят. Бъдете достойни и горди наследници на българските просветители!

Честит празник!

 

д-р Иван Иванов
кмета на община Севлиево