Начало Новини Инфраструктура Втори блок в Севлиево е обновен по националната програма за енергийна ефективност

    Втори блок в Севлиево е обновен по националната програма за енергийна ефективност

    1009

    Санирането на втори блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Севлиево вече е факт. Строително – монтажните дейности на блок “Христо Ботев” №1, на ул. “Хан Аспарух“ №3 приключиха, с което 52 домакинства вече се ползват от напълно благоустроения блок.

    По националната програма за енергийна ефективност е направена хидроизолация на покрива, направена е хидро и термоизолация на асансьорните кули, подменени са козирките над терасите с нови хидлопанели, а също улуците и покривните ламарини. В междупокривното пространство също е поставена хидро и термоизолация, както и външна изолация. Цялата дограма е подменена с пет камерна, направено е цялостно остъкляване и усвояване към жилищната част на всички тераси, сменено е вътрешното осветление на общите части с енергоспестяващи лампи. Входните врати са нови и всички общи части са боядисани.

    Цената на жилищата в санираните сгради се вдига след ремонтите, което е допълнително преимущество за живущите в обновените сгради.

    В момента се извършват строителни дейности на жилищни блокове №1 и №10 в ж.к. “Митко Палаузов“. Избрани са изпълнители за проектиране и строителство на блок 6 в ж. к. ,,Митко Палаузов“и блок „Христо Ботев“ №2 на ул. ,,Хан Аспарух“ №7. Обявена е обществена поръчка за избор на изпълнител за проектиране и строителство на блокове №2 и №8 в ж.к. ,,Митко Палаузов“.

    Община Севлиево уведомява гражданите, че продължава да приема документи по програмата.