Начало Новини ГЕРБ сигнализира за съветник, нарушил закона

ГЕРБ сигнализира за съветник, нарушил закона

845

Общинският съветник Боян Ботев от „Ние гражданите” незаконосъобразно упражнява правомощията си, сигнализира местната структура на ГЕРБ в Севлиево.

Общинският съветник от „Ние гражданите” Боян Ботев в нарушение на Закона е осъществявал търговска дейност като едноличен собственик на фирма, която има договор с Община Севлиево. Законът забранява общински съветник „да е едноличен търговец, съдружник, акционер, член на управителен, надзорен или контролен съвет на търговско дружество, което има сключени договори с общината, в която е общински съветник, както и с търговски дружества с общинско участие или с общински предприятия“.

Боян Ботев не е прекратил търговската си дейност в указания едномесечен срок, считано от 28.10.2019 г., а е направил това едва през януари тази година. Той не е изпълнил и задължението си за надлежно уведомяване на председателя на общински съвет – Севлиево и ОИК – Севлиево.

Заради такива нарушения, включително и с решения на Върховния административен съд вече са отстранени кметове и общински съветници в други градове. ГЕРБ са изпратили сигнала в Общинската избирателна комисия, която предстои да се произнесе по казуса.