Начало Новини Инфраструктура Движението по път Севлиево – Ново село, в района на село Идилево,...

Движението по път Севлиево – Ново село, в района на село Идилево, се извършва в едната лента

1312

В едната лента, в посока София, се извършва движението по пътя Севлиево – Ново село, в района на село Идилево. Ограничението е въведено за отсечката от км 93+300 до км 93+700, а причината е пропадане на пътното платно. В района е поставена необходимата сигнализация. Срокът за приключване на укрепителните дейности е 20 ноември. Това съобщиха от Областно пътно управление – Габрово.

Пътната обстановка в Габровски регион към момента е нормална. Настилките са сухи. Трафикът е спокоен. Ограничено е движението за автомобили над 10 тона по път III-3011 Крамолин – Велико Търново. Забраната е въведена за отсечката от км 22+129 до км 28+380. Причината е влошено технико–експлоатационно състояние на мостово съоръжение. Срокът за извършване на ремонтните дейности е до 31 май 2017 г. Затворена поради пропадане на пътното платно е отсечка от път Габрово – Дебел дял. Ограничението е въведено в участъка от разклона за к.к. „Люляците” до с. Дебел дял. Обходният маршрут е по път Габрово – Гъбене – Музга – Дебел дял. На път Габрово – Козирог – Севлиево – Дряново, от км 1+640 до км 1+760, се извършват ремонтни дейности за привеждане на съществуващо кръстовище към кръгово (бул. „Могильов“ – ул. „Свищовска“) в гр. Габрово.

Движението се осъществява с повишено внимание в гр. Габрово. Поставена е необходимата сигнализация. Срокът за извършване на ремонтните дейности е до 5 декември.