Начало Новини Бизнес Делегация от Община Севлиево посети Бобруйск

Делегация от Община Севлиево посети Бобруйск

1366

По покана на кмета на община Бобруйск – Александър Викторович Студнев, във връзка с честването на Празниците на града, тричленна делегация от Община Севлиево в състав Румяна Дъчева, секретар на община Севлиево, Димитър Ножаров, служител по сигурност на информацията и Стефан Тотевски, главен експерт „Регионално развитие“, посети нашия побратимен град.

Традиционните празници на Бобруйск са свързани с Деня на Освобождението и 630 години от създаването на града.

В празничната програма бяха включени множество официални прояви като поднасяне на венци на Мемориала на дружбата, посещение на заводи с водещи производства, изложение на производителите, фестивал на белоруската кухня, 14-то издание на фестивала „Венец на дружбата“, в който тази година участваха представители на 24 страни.

Особен интерес предизвика международният инвестиционен форум „Мелница на успеха“, в който бяха споделени интересни практики и иновации за развитието на бизнеса в Беларус, както и създадената „Свободна икономическа зона Могильов“. С интерес бяха приети представените от зам.-министъра на икономиката на Република Беларус мерки за намаляване административната тежест на бизнеса.

Празникът беше уважен от представители на регионалната и държавна власт на Република Беларус, посланици и делегации от побратимените градове от България, Русия, Грузия, Словакия, Танзания, Латвия и др.

На официална церемония секретарят на община Севлиево Румяна Дъчева връчи поздравителен адрес от името на кмета д-р Иван Иванов и плакет с герба на нашата община. Беше отправена и официална покана за посещение в Севлиево по време на Празниците на града през месец октомври.