Начало Новини Инфраструктура „Идеал Стандарт – Видима“ поиска промяна на главния път София-Варна край Севлиево

„Идеал Стандарт – Видима“ поиска промяна на главния път София-Варна край Севлиево

2924

Ограничителна система, подлез или транспортен възел на главния път София-Варна край Севлиево поиска изпълнителният директор на „Идеал Стандарт – Видима“ АД. Работната среща се проведе с областния управител на Габрово Невена Петкова и директора на ОПУ – Габрово инж. Деян Георгиев. Това съобщиха от Пресцентъра на Областна администрация Габрово.

Севлиевската фирма настоява за изграждане на съоръжение с оглед намаляване рисковете от пътно транспортни произшествия на път I-4 при км 83+270. Участъкът е рисков, с изключително интензивно автомобилно движение, а основните проблеми са неспазването на поставените пътни знаците, пресичащите пешеходци, забранените завои, както в едната, така и в другата посока и спрените коли на платното. Това бяха сред основните аргументи по време на срещата.

Обсъдени бяха различни възможности за изграждането на подлез или транспортен възел, обслужващ фирмите „Идеал – Стандарт Видима“ АД и „Биомет“. Това според специалисти напълно ще премахне опасността от злополуки с пешеходци и ще улесни транзитно преминаващото движение.