Начало Новини Политика Евродепутатът Илхан Кючюк получи почетния знак на град Севлиево

Евродепутатът Илхан Кючюк получи почетния знак на град Севлиево

1297

Евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк бе удостоен с „Почетен знак – Севлиево“. Отличието бе връчено на председателя на Младежко ДПС по време на тържествена сесия на Общинския съвет на 14 октомври, когато е и Денят на Севлиево.

Почетният знак бе връчен на Илхан Кючюк за изключителните му заслуги и активната обществена дейност, насочена към младите хора в общината.

Години наред евродепутатът провежда различни инициативи в Севлиево. Сред тях – конкурс „Разработване на проекти по наука, техника и технологии“ (по природни, приложно-технически и естествени науки) за ученици от VIII до ХІІ клас в ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров”, конкурс „Светлина и земя“, изграждане на детски и спортни съоражения и др. По покана на Илхан Кючюк ученици от града посетиха Европейския парламент в Брюксел и се запознаха с работата и историята на институциите. Също по негова инициатива в Севлиево са провеждани голям брой дискусии и работни срещи по различни теми.

„Изключително благодарен съм за това признание. За мен то е много специално, защото идва точно от Севлиево – градът, откъдето започнах и аз. Повече от приятно ми е да работя с тези млади хора. Искам да знаят, че когато човек има желание да работи, когато целите му се простират далеч, постепенно нещата се случват. Винаги съм искал да се занимавам с полезни за хората дейности и съм щастлив, че имам тази възможност. Важно е човек да вижда смисъл от работата си и аз се радвам, че при мен е точно така. Това отличие е колкото за мен, толкова и за всички младежи, с които работим“, заяви по време на връчването на отличието Илхан Кючюк.