Начало Новини Образование Кметът на Севлиево ще подпише договор за партньорство с “Джуниър Ачийвмънт България”

Кметът на Севлиево ще подпише договор за партньорство с “Джуниър Ачийвмънт България”

1892

Обучение на младежите по предприемачество, изграждане на модел за публично-частно партньорство и създаване на възможности за осъществяване на съвместни инициативи и проекти, са само част от дейностите, залегнали в договора за партньорство между Община Севлиево и фондация “Джуниър Ачийвмънт България”. Споразумението ще бъде подписано по време на конференцията „Агропредприемачество в България – мисията възможна“, която е част от националния фестивал “Семе българско”.

Партьорството между Община Севлиево и “Джуниър Ачийвмънт България” цели да разшири обхвата на учебните програми за бизнес обучение в училищата, да научи подрастващите на самостоятелност при вземане на решения и да развие творческото им мислене. Също така ще се финансират извънкласни и извънучилищни предприемачески програми и инициативи на Фондацията.

Конференцията се реализира с участието на Община Севлиево и партньорството на евродепутатите инж. Владимир Уручев и Андрей Новаков и ще се проведе на 7 април 2017 г., от 14:30 часа, в зала 300 на Община Севлиево.