Начало Спорт Кметът се срещна с новия президент на Българската федерация по борба

Кметът се срещна с новия президент на Българската федерация по борба

1796

Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов се срещна днес с новия президент на Българската федерация по борба Христо Маринов. За да обсъдят възможностите за развитие на СК по борба „Дан Колов“, на срещата присъстваха още треньорът Димо Панчев и бившият борец и помощник в клуба – Михо Боев.

„Назад в годините Общината не е участвала в спортния живот толкова активно, колкото сега, за което ние, всички, които обичаме спорта, сме благодарни“, каза Боев.

„Клубът е един от малкото, който има запазени традиции. Имат много победи, заслугата, за което е на Димо Панчев“, посочи кметът.

Президентът на федерацията изрази желание в севлиевския клуб да бъде назначен още един треньор, защото „Димо е президент и треньор, и учител“, а един млад и амбициозен човек би помогнал много.

Пред д-р Иванов беше поставен и въпросът за закупуването на нов тепих в тренировъчната зала на клуба по борба. Според Димо Панчев той е в много лошо състояние и се нуждае от смяна. „Предложете какъв да бъде новият, който искате и ще го сменим“, ангажира се кметът.

Навършването на 125 години от рождението на великия Дан Колов и честванията за празника бяха акцент в разговорите. По думите на кмета това значимо събитие заслужава да бъде национално. „Дан Колов е много обичан и ценен човек. Обмисляме вариант тържеството да бъде с празниците на Севлиево, през октомври, когато в града идват хора от цялата страна“, информира Иванов.