Начало Новини Околна среда Нека бъде цветно!

Нека бъде цветно!

1395

На 28 април над 4,000 ученици, учители и служители от училищата на територията на община Севлиево взеха активно участие в инициативата „Цветовете на дъгата“– за облагородяване на паркови пространства, дворове на училища, засаждане на цветя, боядисване на пейки и съоръжения в детски и спортни площадки.

Инициативата на община Севлиево подкрепиха над 60 граждани, които в дните 28 и 29 април се ангажират в дейности за създаване на красив и уютен вид на района, в който живеят или играят децата им – ж.к. „д-р Атанас Москов“, ж.к. „Димитър Благоев“ и ж.к. „Митко Палаузов“.

Ученици от СУ „Васил Левски“ и техните класни ръководители почистиха зелените площи покрай блоковете „Тинтява“, „Ела“ и „Люляк“, боядисваха съоръжения в парковете „Априлско въстание“ и „Боровата гора“. Част от тях се включиха в дейности по облагородяване на дворното пространство на ЦПЛР-ДК „Й. Йовков“.

Колективът на ПГ „Марин Попов“ се погрижи за чистотата на тревните площи и облика на детските площадки, разположени в междублоковите пространства на ж.к. „Д-р Ат. Москов“.

ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ със свой екип поднови цветовата палитра на детските съоръжения в парк „Черничките“, а тревните площи бяха почистени от началната степен  на ОУ „Стефан Пешев“. По-големите ученици на ОУ „Ст. Пешев“ се погрижиха за детските площадки на ул. „Мара Гидик“, ул. „Видима“ и бл. „Хан Аспарух“.

ОУ „Христо Ботев“ разпредели училищния си колектив за дейности в училище, почистване на района около ДК „М. Белчева“ и детските площадки, разположени в близост до училището.

Доброволците от Младежки център – Севлиево създадоха пролетно настроение с новите цветни лехи и освежиха къта за отдих, разположен в центъра.

Учениците от общинските училища в селата с голям ентусиазъм почистиха дворните пространства и спортни площадки, оформиха нови цветни кътове и боядисаха част от съоръженията в двора на любимото училище.

Фирма „АББ-България“ ЕООД със свои служители участва в боядисване на съоръженията в парк „Казармите“, а членовете на сдружение на жените „Надежда 2001“ подновиха детските съоръжения в парка пред дома на културата „М. Белчева“.

И на 29 април колективите на детските градини в общината ще продължат участие в инициативата,  заедно с родители, и ще дооформят дворните пространства на детски заведения в синхрон с мотото на кампанията „Нека бъде цветно!“. Тогава група младежи ще направят по-цветни и съоръженията в парка до автогарата, а майки ще почистят и оформят пространства в детските кътове на градинката на ул. „П. Р. Славейков“ и ул. „Р. Даскалов“.

Всички участвали в инициативата „Нека да е цветно!“ показаха, че с общи усилия може да се сътвори Севлиевска дъга през пролетта, че заедно можем да направим своя град, своето училище и детска градина по-красиви и по-приветливи.

Повече снимки от субитието може да бъдат видяни тук.