Начало Новини Образование Служители от Община Севлиево се обучаваха в Унгария по проект

Служители от Община Севлиево се обучаваха в Унгария по проект

1468

Служители от Община Севлиево, начело с кмета д-р Иван Иванов, посетиха градовете Сент Андрес и Будапеща, Унгария в изпълнението на проект за повишаване капацитета на служителите на община Севлиево за подготовка и управление на проекти.

Посещението имаше за цел да повиши административния капацитет на общинските служители, които се запознаха с идеите, методите и принципите на работа на администрацията на Регионален екологичен център в град Сент Андрес.

По време на престоя в Унгария се проведоха редица срещи. Една от тях беше в Центъра за изследвания в строителството. Служителите получиха подробна информация за най–значимите проекти в областта. Бяха демонстрирани съвременните модели и техники за внедряване на мерки за постигане на енергийна ефективност и използването на енергия от възобновяеми енергийни източници.

Екипът на Община Севлиево посети 5 демонстрационни сгради с повече от 13 хил. м2 РЗП, сред които са многофамилна жилищна сграда с 80 жилища, детски градини и някои от административните сгради в града.