Начало За Забава Събития Община Севлиево е домакин на първото информационно събитие, посветено на десетата годишнина...

Община Севлиево е домакин на първото информационно събитие, посветено на десетата годишнина от членството ни в ЕС

1277

На 20 октомври от 18:00 часа в зала 300 на Общинската администрация Севлиево ще се проведе първото от трите информационни събития за региона, посветени на десетата годишнина от членството на България в ЕС и предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС. Събитията са част от дейностите по реализация на работната програма на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017 г.

По време на срещата областният управител Невена Петкова ще представи презентация на тема „10 години България в Европейския съюз и Председателство на България на Съвета на ЕС“, а евродепутатът Андрей Новаков, ще запознае аудиторията с европейската програма за младежко предприемачество A.L.E.C.O. и ще дискутира с участниците в срещата различни въпроси, свързани с Европейския съюз.

Събитието ще завърши с откриване на изложба на тема „Нещо българско и родно… в ЕС“, която представя фотографии, въздействащи емоционално, докато откриваме кое е онова нещо, което ни напомня за България извън нейните териториални граници.

В срещата са поканени да участват граждани, представители на бизнеса, неправителствените организации и ученици в гимназиален етап.