Начало Новини Изкуство Община Севлиево се включва в Национална детска асамблея „Празнични докосвания в цвят...

Община Севлиево се включва в Национална детска асамблея „Празнични докосвания в цвят и коприна“, организирана от художничката Ива Пенчева

1286

На 1 юни – Ден на детето, като част от празника „Детска въртележка“, организиран от община Севлиево в парк „Казармите“ ще се проведе етап от второто издание на Националната асамблея „Празнични докосвания в цвят и коприна“.

Мотото на асамблеята в нашия град е „Малките слънца на Севлиево“.

В инициативата на Ива Пенчева, освен деца от школите по изкуства в града, както и възпитаници на самата художничка, които ще творят в подкрепа на децата, болни от така наречената „пеперудена болест“, могат да се включат и малчуганите, гости на празника.

Децата ще имат възможност да изразят творческите си виждания и овладеят интересни художествени похвати.

След края на изявата, платната сътворени от севлиевските таланти, ще бъдат оформени като арт-инсталации, които ще се аранжират в градската среда.

В края на годината, като финал, ще се подготви една голяма изложба от копринените картини, в които са изрисувани много цветя и пеперуди. Част от творбите ще се предоставят на фондация ДЕБРА България, за да бъдат разпродадени с благотворителна цел и средствата да се използват в подкрепа на „пеперудените“ деца.

Идеята на художничката, инициатор на събитието, е всяка година да се добавят нови арт-инсталации, които да станат част от заобикалящата среда и да създават настроение в градовете, където се провежда асамблеята.