Начало Новини Бизнес Откриха нова роботизирана линия в „Идеал Стандарт – Видима“ в Севлиево

Откриха нова роботизирана линия в „Идеал Стандарт – Видима“ в Севлиево

2156

Нова роботизирана линия в завода за керамика на „Идеал Стандарт – Видима“ в Севлиево беше открита официално на 15 ноември 2017 г.

Гости на събитието бяха министърът на икономиката Емил Караниколов, областният управител на Габрово Невена Петкова, изпълнителният председател на Българска стопанска камара Божидар Данев, заместник-председателят на Българска стопанска камара Маргарита Попова и кметът на Община Севлиево Иван Иванов. Министър – председателят на Република България Бойко Борисов не присъства.

Заводът за керамика вече има капацитет до 2 550 000 изделия

Председателят на Съвета на директорите и изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ АД Ярослав Дончев сподели подробности от инвестиционните планове на компанията. Инвестираните през 2017 г. над 22,5 млн. лв. са за стратегически проекти и развитие на нови продукти. Стратегическите проекти включват увеличаване на производителността и капацитета на заводите, ново оборудване за повишаване на производствената ефективност, подобряване условията на труд. В завода за арматура по-продължителната инвестиция във времето е инсталиране на 20 робота за автоматизация на шлайф-полирната работа. До момента са внедрени 6 робота в производството; последно поколение високо производителен CNC машинен център за модернизация на механичната обработка и високо производителни машини за леене на изделията.

С последните инвестиционни проекти в завода за керамика, открити на 15 ноември, се увеличава капацитета му с още 250 000 изделия за година, с което той достига общ капацитет до 2 550 000 изделия. Конкретно става дума за две нови преси под налягане; роботизирани линии за глазиране – инсталирани са 4 робота и промяна на конфигурацията на една от пещите за изпичане на изделия на 2 реда.