Начало Новини Инфраструктура Днес откриха шестата обновена жилищна сграда в Севлиево

Днес откриха шестата обновена жилищна сграда в Севлиево

1590

Днес 21 март (вторник), в гр. Севлиево, бе официално открит блок „Христо Ботев“ №2, намиращ се на улица „ Хан Аспарух”, №7. Това е шестата санирана сграда по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилища.
Кметът на община Севлиево д-р Иван Иванов, благодари на присъстващите жители на блока за доверието и заедно с председателят на Сдружението на собствениците „Христо Ботев”, блок 2 Станислав Господинов, прерязаха лентата на обновената сграда.

Сред официалните гости на събитието бяха и инж. Йордан Кълвачев – управител на фирмата изпълнител „Интам”, София, арх. Николай Кънчев и Ганка Кънчева – строителен надзор.

На откриването бе отслужен и тържествен водосвет за здраве и благоденствие от отец Спас.

При санирането на сградата е поставена хидроизолация на покрива, подменени са козирките на терасите, улуци и покривни ламарини. На покривното пространство има поставена хидро и топло изолация. Поставена е пет камерна дограма и цялостно остъкляване. Почти всички тераси са усвоени към жилищната част. Подменено е вътрешното осветление на общите части с енергоспестяващи лампи. Входните врати са с нов алуминиев профил. На фасадата е поставена изолация и цветна мазилка.