Начало За Забава Събития Пинята парти за всички деца на 19 май

Пинята парти за всички деца на 19 май

2857

„Пинята парти“ на паметника „Асеневци“ на 19 май е едно от събитията в рамките на Mes Hispanico – Месеца на културата на испаноезичните страни. То ще е пъстро, забавно събитие, насочено към децата и цялото семейство, които заедно да създадат пинята, след което да я разбият, според традицията.

Пинятата е едно незабравимо, весело и щуро забавление! Пинята (на испански: piñata, с ударение на “я”) е традиционен мексикански многоцветен контейнер, направен от папиемаше или картон, чиято вътрешност се пълни с разнообразни бонбони, малки плодове, хранителни продукти или играчки. Вътре може да се напълни с безброй много изненади – бонбони, близалки, дъвки, конфети, стикери, татуировки, малки подаръчета, балони, свирки… всичко е въпрос на въображение. Обикновено пинята се използва по време на фиести и тържества като се окачва на въже и виси от дърво, таван и др. Целта е да бъде ударена с пръчка от човек, чиито очи са завързани, и да се съберат сладкишите от вътрешността на пинята.

Заедно с професионалните създатели на пиняти от pinata.bg ще организираме кътове за създаване на пиняти. Всяко дете ще може да се включи в създаването на пиняти, които после ще разбием. Наред с това аниматори ще забавляват децата с игри и танци.

Събието започва в 10:00 ч. с вход свободен. Добре дошли са всички родители и деца.

За да предпазим малчуганите от изцапване с боички и лепила, оправяме съвет към родителите им да предвидят престилки или наилонови ръкавици за своите деца.

Пинята партито е част от програмата на Mes Hispanico – Месец на испаноезичните държави във Велико Търново. Пълната програма със събития можете да прочетете тук.