Начало Новини Инфраструктура Правителството отпусна 3 млн. лв. за водния проблем на Севлиево

Правителството отпусна 3 млн. лв. за водния проблем на Севлиево

2497

Министерски съвет одобри 3 млн. лв. за Община Севлиево за справянето с водния проблем в града и селата. Средствата ще са за рехабилитацията на най-критичния участък с най-много аварии – довеждащия водопровод до ПСПВ „Стоките“, съобщават от Община Севлиево.

Преди вчерашното правителствено заседание кметът на Севлиево Иван Иванов е поискал в писмо до министъра на финансите Владислав Горанов неотложна финансова помощ от републиканския бюджет в размер на малко над 7 млн. лв.

Д-р Иван Иванов: “Подменяме старите водопроводи, за да решим водния проблем на Севлиево”.

„Правителството си спазва поетия ангажимент към Севлиево да финансира двата приоритетни проекта, свързани с проблема с водоподаването. За първи път от десетилетия не само се говори за проблема с водоснабдяването, а се извършват реални действия за подмяна на старите водопроводи и се заделят целеви бюджетни средства“ – коментира кметът Иванов по повод отпускането на държавните средства. По думите му водният проблем на Севлиево е на път да бъде решен благодарение на усилията, положени от администрацията на Община Севлиево, както и добрата комуникация и координация между местна и централна власт.

По-рано тази година от МРРБ бяха отпуснати 400,000 лв. за ремонт на водопровода по същия проект. Второто споразумение с МРРБ беше в размер на 240,000 лв. по проект за увеличаване капацитета на бункерните помпени станции, което община Севлиево дофинансира със 120,000 от бюджета си.