Начало Новини Криминална хроника Районната прокуратура в Севлиево разследва причинитеза побоя над учителка в Севлиево

Районната прокуратура в Севлиево разследва причинитеза побоя над учителка в Севлиево

1234

Районната прокуратура в Севлиево е започнала досъдебно производство заради побоя, нанесен над учителка от майка на дете в училище “Васил Левски” в града. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Досъдебното производство е образувано по член 131, алинея 1, точки 1 и 12 от Наказателния кодекс, третиращи престъпление, извършено над длъжностно лице по хулигански подбуди. Прокурорите са изискали материалите от извършената проверка от органите на МВР, защото е било установено забавяне на работата по случая.
Разследването е срещу Румена М. от Севлиево, която на 6 януари около 10.30 часа нападнала в класната стая на втори “а” клас старшия учител в училище “Васил Левски” Емилия К. и й нанесла удари. От прокуратурата уточниха, че нападението над учителката е било посегателство над длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения. Причинените увреждания са довели до лека телесна повреда. Ако престъплението бъде доказано, законът предвижда лишаване от свобода до три години.

Разследването е възложено на следовател от следствения отдел на Окръжната прокуратура в Габрово. Разпоредено е да се състоят разпити, включително и на малолетни лица, които са станали очевидци на извършеното деяние. Ще бъдат извършени и разпознавания. Назначена е съдебномедицинска експертиза за причинените телесни наранявания на пострадалата учителка.