Начало Новини Политика Севлиево и Нанхай подписаха Меморандум за сътрудничество, очаква се икономически подем

Севлиево и Нанхай подписаха Меморандум за сътрудничество, очаква се икономически подем

1262

Меморандум за развитие на приятелско сътрудничество подписаха кметовете на Севлиево и Нанхай. Церемонията се състоя днес в Район Нанхай, град Фошан, провинция Гуандун на Китайската народна република, където на посещение е кметът д-р Иван Иванов, заедно с част от екипа си. Това е първият етап от развитието на партньорство между двата града.

„Страните се договарят за търговско-икономическо сътрудничество, туризъм и земеделие, образование и обучение, и всички останали области, за които двете страни считат, че е необходимо“, се посочва в документа.

„През последните две години район Нанхай е на второ място в класацията на стоте най-развити градове в Китайската народна република“, сподели кметът Гу (Gu YaoHui).

Според кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов “побратимяването с икономическия гигант Нанхай е от изключителна важност за Община Севлиево, която, независимо от мащабите си, се оказа предпочетен партньор за преговори от китайска страна“.

Само за 2015 г. градът е реализирал 223.6 млрд. юана брутен вътрешен продукт и преки чуждестранни инвестиции в размер на 862 млн. долара.

Следващият етап от побратимяването между Севлиево и един от най-развитите градове в Китай ще бъде през септември, когато делигация от Нанхай ще пристигне в града ни.

Побратимяването между Севлиево и Нанхай се осъществява с активното съдействие от страна на севлиевеца Петко Хинов.